Sivut

27. marraskuuta 2012

Pentukurssia ja höpinöitä

Viikko sitten sunnuntaina alkoi Sirun pentukurssi teoriatunnilla ja myöhästyin väärinymmärrysten takia tyylikkäästi tunnilla kahden tunnin teoriasta. No, eipä mitään, olin muutenkin töissä kuuteen asti, joten olisin ehtinyt paikalle aikaisintaan puoli tuntia aiemmin. Teoriatunti perustui osittain Tuire Kaimion pentukirjaan, jota olen välillä lueskellut, joten ainakin loppuvaiheessa kerrotut asiat olivat tuttuja.



Viime sunnuntaina meillä oli ensimmäinen kurssikerta yhdessä Sirun kanssa. Tunti alkoi harjoituksella, jossa muut koirakot muodostivat kujan, jonka läpi pennun piti kulkea. Jätin Sirun kurssin ohjaajalle ja menin nurkan taakse piiloon. Kun ohjaaja päästi Sirun vapaaksi, huusin Sirua. Tiesin jo etukäteen miten pentu reagoisi kyseisessä tilanteessa: Siru tervehti kaikki kaverit matkan varrella ja kirmasi luokseni vasta kun tulin nurkan takaa esille ja huusin pennun nimeä. Luoksetulon suhteen meillä on aika paljon tekemistä kun paikalla on muita koiria, ilman häiriötekijöitä luoksetulo kuitenkin sujuu hyvin. Tuon harjoituksen jälkeen treenattiin istumista ja istumassa pysymistä sekä katsekontaktia. Noiden osalta meillä sujui Sirun kanssa hyvin, vaikka muut koirat välillä haukahtelivat ja kirmasivat meidän luokse.





Huomasin sunnuntaina, että Sirun toinen silmä rähmii vähän ja maanantaina kun rähmintä jatkui, lähdettiin käymään eläinlääkärillä. Kuulemma sarveiskalvo oli kunnossa mutta vasemman silmän sidekalvo punoitti. Nyt Siru on seuraavan viikon ajan silmätippakuurilla.

Kuvituksena on fiiliksiä viime viikkoiselta ulkoilureissulta.

3 kommenttia: