Sivut

29. heinäkuuta 2013

Paimentamista kasvattitapaamisen merkeissä

Sirun synttäripäivää edeltävänä päivänä lähdimme Sirun kanssa ajelemaan heti aamusta Orivedelle kasvattitapaamiseen. Päivän ohjelmaksi oltiin sovittu paimennus. Oli jännä päästä katsomaan, miten Siru toimi lampaiden kanssa, sillä ei olla juurikaan täällä Turun keskustan lähettyvillä lampaita tai muitakaan maatilan eläimiä hevosia lukuunottamatta nähty!


Aluksi kun mentiin aitaukseen Siru katseli ja ihmetteli lampaita mutta tuntui hieman pääsevän langan päästä kiinni kun kehuin ja kannustin sitä aina kun se lähestyi lampaita. Ekan kierroksen loppuvaiheessa se jopa haukahti muutaman kerran kimeästi lampaita komentaakseen. Toisella kierroksella alku meni ihan kivasti mutta loppua kohden vauhti vähän hyytyi. No, ainakaan neiti ei juossut lampaita karkuun, mitä alunperin vähän pelkäsin. :D Katsotaan, jos mentäis vaikka joskus myöhemmin kokeilemaan uudestaan.Paimentamisen lisäksi oli ihan huippua kun nähtiin pitkästä aikaa Sirun kasvattaja Heidi ja Sirun sisarukset Lilo ja Sofi. Lilohan me nähtiin jo huhtikuun lopulla erkkarissa, jonka jälkeen tytöt pääsivät läheiseen metsään leikkimään mutta Sofia ei oltu aiemmin nähty muuten kuin kuvissa. Siru ja Sofi ovat kyllä semmoiset kaksoset, ettei niitä meinaa erottaa toisistaan, jos Sofin kuonon täplää ei kuvassa näy! Paikalla oli Cardiwe's B-pentueen lisäksi myös kasvattaja-Heidin Siri (B-pentueen mamma) ja Ava, Sirun siskon Lilon omistajan toinen sheltti Dixie sekä Hannen Luna, Viva, Nala ja Rossi.

Tunnistatko kumpi on Siru?


Sisarukset ja etualalla Viva

Sofi(?)

Lilo
Viva, Nala ja Ava

Sirun äiti Siri on kyllä aivan samanlainen sylikoira kuin Sirukin! Molemmat rakastaa kun pääsee rapsuteltavaksi  ja on myös aivan ihanaa kellahtaa rapsuteltavana ollessaan selälleen mahaa tuulettamaan. Oon aivan myyty Sirillekin, aivan mahtava koira. :)

Siri-mamma
Puspus kasvattajalle!

Välillä tuli kuuma!
Paimentamisen jälkeen lähdettiin koiralauman kanssa syömään läheiselle ABC:lle, jonka jälkeen Heidi otti B-pentueesta yksivuotiskuvat, jotka löytyvät edellisen postauksen loppupuolelta. Tässä vielä koko B-pentue Siri-mamman kanssa:

(c) Heidi Ruoho

2 kommenttia:

  1. Tuossa kuvassa missä on tekstinä Viva, Dixie ja Lilo niin siinä on oikeasti Viva, Nala ja Ava :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, näin loistavasti meni nää mun arvailut! Muistin, että Lilolla ja Dixiellä olis ollut sun tekemät valjaat ja kirjotin vaan nimet alle mut nyt kun tarkemmin kattoo sitä kuvaa, niin Avahan tossa edustalla on. :D

      Poista