Sivut

29. huhtikuuta 2013

Sunnuntain ulkoiluja

Kävimme eilen muutaman tunnin lenkillä Sirun kaverin Tuiskun kanssa ja pääsin samalla testaamaan ensimmäistä kertaa zoomiputkea kameraani ja ihan kivaa jälkeähän sillä tuli. Ilmakin oli aivan mahtava: aurinko paistoi, ei juurikaan tuullut ja oli oikeasti lämmin! Eilen ehti jo käydä mielessä, että ehkä se kevät tulee vihdoin tännekin mutta tämänpäiväinen kylmä tuuli ja sateinen ilma eivät juurikaan vastanneet mielikuvaani kevätilmasta..











22. huhtikuuta 2013

Shelttien erikoisnäyttely Nurmijärvellä

Lauantaina järjestettiin kauan odotettu shelttien erkkari Nurmijärvellä. Stressasin perjantai-iltana vaatteista lähtien kaikesta mahdollisesta. Autossa ajellessani kertailin vielä, että kaikki olisi varmasti mukana ja muistinkin, että tottakai namit jäivät eteisen pöydälle.. Onneksi matkan varrella oleva Riihimäen ABC pelasti ja sain namit ostettua!

Kisapaikalle päästessämme aikaa oli vielä reilusti ja löysin turkulaisten tuttujeni vierestä hyvän paikan, johon sain parkkeerata tavaramme ja aloittaa Sirun viimehetken puunaamisen ennen kehän alkua. Selasin myös pikaisesti näyttelyluettelon läpi ja totesin tutulleni, että harmi kun Sirun sisko ei päässyt tulemaan ja kehään jonottaessa yllätys olikin suuri kun edessäni seisova tyttö kysäisi, onko koirani Siru vai Sofi ja kertoi, että hänen koiransa on Sirun sisko Lilo. Täytyisi vissiin lukea ne näyttelyluettelon nimet vähän tarkemmin!

Kehässä meillä meni ihan hyvin. Pöydällä Siru hieman väisti tuomarin tutkiessa hampaita ja kehä saatiin kiertää kahdesti kun ensimmäisellä kierroksella oli kuulemma liian nopea vauhti. Tuomio oli seuraavanlainen:

JUN-EH

"Good breed type and size. Head is balanced. Flat skull and good stop. Eye dark but round. Full dentition. Steep upperarm and shoulder. Needs more depth of chest. Good topline. Correct slope over the croup. Would prefer a longer tail. Static movement."

 Barbara Thornley, UK

Olen ihan tyytyväinen tulokseen vaikka tietenkin aina toivoisi, että olisi mennyt paremmin. Tämä oli kuitenkin meidän ensimmäinen näyttelymme eli olemme yhtä kokemusta rikkaampia, eikä EH ole todellakaan mikään huono arvio. :) Myös Sirun sisko Lilo sai EH:n kuten myös Sirun äiti Siri.

Kehän jälkeen menimme moikkaamaan Sirun äitiä Siriä. Katsokaa nyt miten samannäköisiä tytöt ovat:


Äidin moikkaamisen jälkeen käytiin mentiin Sirun ja Lilon kanssa läheisen metsän reunalle juoksuttamaan koiria.










Lilo on kyllä tosi kaunis. ♥ Ensi kerralla saadaan toivottavasti myös Sofi mukaan leikkeihin!

Muutamat sivuprofiilikuvat vielä Sirusta:


9. huhtikuuta 2013

Kevät tulee, vai oliko se talvi?


Lauantaina aamusta oli shelttikerhon agilitykurssin toinen ja viimeinen kerta. Harmittaa, että kurssi oli näin lyhyt, olisi nimittäin oltu mielellään useammankin kerran kyseisen ohjaajan vetämällä kurssilla ja olihan tuo kestoltaan melko pikainen pyrähdys agilityn maailmaan.


Treenailtiin tällä kertaa putki-, pussi- ja hyppyesteitä. Sirulla oli kamala vauhti päällä ja esimerkiksi keppejä täytyi käydä läpi useampaan otteeseen, jotta pentu malttoi pujotella kaikkien keppien läpi. Myöskään ensimmäisen esteen edessä odotteluun ei meinannut Sirun kärsivällisyys riittää vaan olisi ollut mahtavaa pyrähtää samantien juoksuun kun olin istuttanut sen ensimmäisen esteen eteen.. Ihan kurssikerran lopuksi käytiin vielä vähän läpi ohjaustekniikkaa silloin kun esteen jälkeen käännytään toiselle esteelle, joka sijaitsee ensimmäiseen esteeseen nähden takaoikealla. Muutaman erittäin epämääräisen "valssiaskelluksen" jälkeen liikkeestä tuli jo vähän sulavampi. Ohjaustreenin jälkeen ohjaaja tuli vielä juttelemaan ja suositteli, että meidän kannattaisi hänen mielestään jatkaa agilityn parissa kun Siru on niin innostunut asiasta. Selailinkin sunnuntaina Turun seudun agilityseurojen kurssitarjontaa ja ehkä mahdollisesti voisimme osallistua jollekin kurssille vielä tämän kevään aikana. :)



Lauantaina myöhemmin lähdettiin Sirpun kanssa ulkoilemaan ja päädyttiin taas läheiselle Koroistenniemelle. Tämän postauksenkuvat on otettu kyseiseltä reissulta. On se nätti pentu. :)




Lauantaina ilma oli täällä jo melko keväinen mutta sunnuntaina puolestaan.. talvi tuli takaisin.



Onneksi tuo pentu sentään rakastaa lunta ja talvea. :)

7. huhtikuuta 2013

Siru täällä hei!

Heippa kaikki! Siru täällä kirjoittelee.

Mä ihmettelin mammalle, että jos tää kerta on mun oma blogi, joka kertoo nimenomaan mun seikkailuista niin miksen mä sais kirjoittaa tänne ite. Mamma totes, että kait se olis ihan reilua, joten täällä mä nyt oon.

Käytiin viikkoa ennen mun 8kk synttäreitä (eli noin kuukaus sitte) mamman kanssa kävelyllä Halisissa, jossa sijaitsee semmonen tosi kiva ulkoilureitti, jossa mamma antaa mun aina juosta vapaana. Tällä kertaa siellä oli tositosi paljon lunta ja mä olin ihan innoissani, koska rakastan lunta yli kaiken. Kirmailin siellä pusikoissa innoissani, kunnes yhtäkkiä säikähdin ja suorastaan hypähdin ilmaan, sillä pusikossa kiven päällä istuskeli kaksi ihmistä ja mä jäin vahtimaan niitä ja odottelemaan mammaa, että se kertois mulle mitä niiden kanssa pitäis tehdä. Mamma oli sitä mieltä, ettei niiden luokse tarvinut mennä siliteltäväksi, joten lähdettiin jatkamaan matkaa. Muita tyyppejä ei onneks nähty noin läheltä eli sain juoksennella rauhassa vapaana.


"Mamma kato mitä tuolla on!" mä huusin yhtäkkiä ja katselin autaukseen, jossa oleskeli joitain ihme otuksia, joilla oli tosi pitkät jalat ja ne pöris hassusti.


Mä kuulin, että ne oli heppoja. Semmosia samanlaisia, joita oon kuulemma nähnyt aiemmin jo mamman kummitytön pihallakin.




Kun mentiin eteenpäin, siellä oli vähän lisää lunta ja aika kivat maisemat. Mua itteäni kiinnosti juoksentelu ihanassa lumessa mutta mamma yritti ottaa jotain ihmeellisiä maisemakuvia. Siis mitä ne semmoset kuvat on, joissa mua ei näy ollenkaan?


Onneks mamma muisti mut kuitenkin taas siinä vaiheessa kun löysin aivan mielettömän siistin kepin!


Ton ulkoilureissun jälkeen mua väsytti ihan hirveesti illalla kotona ja sit kun mä yritin nukkua niin mamma vaan räpsi kuvia. Kiitti vaan!


Pari päivää ton ulkoilureissun jälkeen isomamma tuli käymään ja mä tykkäsin niin kamalasti pussailla sitä. Yritettiin vielä ottaa päikkäritkin yhdessä mut mun mielestä oli niin kiva kiehnätä vaan kainalossa!

Mut nyt meiän pitää kuulemma lähteä ulos! Moikka, pusuja kivoille koirapojille!

Siru

3. huhtikuuta 2013

Ulkoleikkejä

Viime aikoina kirjoittaminen tänne on vähän jäänyt omien kiireideni takia mutta yritän kovasti petrata jälleen blogin suhteen. Yritän tästä lähin laittaa tänne vähintään kuvapostauksia, jotta blogi ei hiljenisi täysin, vaikkei aina kirjoitettavaa keksisi.


Muutama viikko sitten lähdettiin koko porukalla tuohon viereiselle pellolle heittelemään lelua Sirulle ja pääsin napsimaan kuvia. Siru on ihan hulluna tuohon kuvissakin näkyvään narupelloleluun, jota jaksais noutaa vaikka puoli päivää.




Sirun juoksut eivät ole vieläkään alkaneet.. Voin kertoa, että ne alkavat hyvin todennäköisesti juuri näyttelyviikonlopun aikoihin. Katsotaan miten käy!

2. huhtikuuta 2013

Pääsiäinen

Mulla alkoi pääsiäisloma viikko sitten ja suunnattiin tiistaina Sirun kanssa Lahden seudulle. Kyseinen matka taittui ensimmäistä kertaa bussilla ja tietenkin siinä kävi niin, että ajattelemattomuuttani annoin pennulle ruuan ennen lähtöä ja neitokainen sitten puklaili kaiken syömänsä ulos.. Ehkä tästä opitaan jotain seuraavaa kertaa varten! Onneksi oli sentään häkki mukana ja bussin vessa ihan vieressä niin saatiin sotkut siivoiltua vähin äänin.



Sirun lomaviikko koostui lähinnä Saran kanssa touhuilemisesta: lenkkeilystä, leikkimisestä ja ärsyttämisestä. Välillä lähdettiin myös toiseen "mummolaan", että Sara sai levähtää vähän pennun seurasta.


Tosin maistui se uni myös nuoremmallekin..